Dropdown Language

Switch Language

7 op de 10 zwangere vrouwen hebben last van brandend maagzuur

Zwanger en last van brandend maagzuur?

Als je op dit artikel bent uitgekomen dan ben je hoogstwaarschijnlijk zwanger en ervaar je dezelfde nare klachten als 7 op de 10 andere zwangere vrouwen*. Brandend maagzuur, het zuur, zure oprispingen of zuuraanvallen? Rennie kan snel en efficiënt verlichting bieden! 

* Marrero JM, Goggin PM, de Caestecker JS et al.Determinants of pregnancy heartburn. Br J Obstet Gynaecol 1992;99:731–4.

Het eerste en derde zwangerschapstrimester

Over het algemeen ervaren zwangere vrouwen de klachten van brandend maagzuur vooral in de eerste fase en laatste fase van de zwangerschap. Deze fasen worden over het algemeen trimesters genoemd, omdat we de zwangerschap van gemiddeld 40 weken opdelen in 3 fasen (trimesters) van ieder 3 maanden. In de eerste fase zijn het veelal de zwangerschapshormonen die de klachten veroorzaken en in de laatste fase is de groeiende buik, die een grote druk uitoefent op de maag, vaak de veroorzaker.

Wil je meer in detail weten waarom brandend maagzuur optreedt tijdens de zwangerschap?

Zwangerschapsklachten top 3

In de top 3 - zwangerschapsklachten of -kwaaltjes wordt, naast vermoeidheid en misselijkheid, brandend maagzuur het meest genoemd. Brandend maagzuur en misselijkheid gaan vaak hand in hand, waarbij de ene kwaal de andere aanwakkert of verergert. Nu we dit weten is het ook prettig om te weten dat brandend maagzuur snel verlicht kan worden met Rennie®.

Rennie® tegen brandend maagzuur tijdens de zwangerschap

Rennie® is een maagzuurbinder die snel zijn werk doet in de maag. Rennie® treedt snel in werking en belangrijk om te weten, je kunt Rennie® met een gerust gevoel tijdens de zwangerschap innemen*. Uiteraard dient Rennie® gebruikt te worden volgens de verpakking en bijsluiter.

*Raadpleeg een arts alvorens je geneesmiddelen gaat gebruiken

Brandend maagzuur in de avond of nacht

Veel zwangere vrouwen ervaren misselijkheid in de ochtend die gepaard kan gaan met brandend maagzuur. Echter wanneer je dit ’s avonds ervaart, is het aangeraden om een suikervrije maagzuurbinder te gebruiken, want meestal heb je jouw tanden al gepoetst. 
Een suikervrije maagzuurbinder is dan ook een prettig alternatief. Ontdek Rennie® Mint Zonder Suiker.