Dropdown Language

Switch Language

Zure oprispingen behandelen

Hoe zure oprispingen behandelen?

Rennie® werkt snel en efficiënt bij brandend maagzuur en zuur gerelateerde maagklachten. Wanneer zure oprispingen (Gastro-oesofageale reflux) optreden, geeft Rennie® snel verlichting.

Rennie® is een maagzuurbinder met een lokale werking. Rennie® zet maagzuur snel en efficiënt om in water en mineralen en verlicht zo brandend maagzuur en zuur gerelateerde maagklachten. Rennie® is een vrij verkrijgbaar geneesmiddel.

Lees meer over Rennie geneesmiddelen.

Wat kun je doen om zure oprispingen te voorkomen?

Als je, net als vele anderen, af en toe last hebt van zure oprispingen, maak je dan geen zorgen: met een paar eenvoudige aanpassingen in je levensstijl kun je de symptomen al snel verminderen. Snelle en effectieve geneesmiddelen tegen zure oprispingen zijn zonder voorschrift verkrijgbaar.

Tips om zure oprispingen te behandelen!

  • Je voedingspatroon heeft invloed op de frequentie en intensiteit van je zuurbranden. Eet in kleine porties. Op deze manier wordt je spijsvertering minder zwaar belast. Ga zitten tijdens het eten, kauw goed en neem de tijd.
  • Vermijd (pittige) kruiden, eet gekookte groenten, yoghurt en mager vlees. Citrusvruchten zijn erg zuur, dus die kun je beter vermijden. Beter voor de maag zijn appels, peren, perziken en bananen. Doe ook rustig aan met alcohol.
  • Ga de eerste drie uur na het eten of drinken niet platliggen. De productie van maagzuur is dan namelijk het grootst. Als je rechtop zit, helpt de zwaartekracht je om je maaginhoud en het maagzuur op zijn plek te houden.
  • Vooral 's nachts komen zure oprispingen vaker voor, omdat het zure maagsap tijdens het liggen gemakkelijk de sluitspier tussen de maag en de slokdarm kan overwinnen. Leg je hoofd wat hoger (op een dikker kussen). In deze houding verklein je de kans dat maagzuur naar boven komt in je borst.

Wil je meer weten over zure oprispingen? Lees meer over de oorzaken en symptomen van zure oprispingen.