Dropdown Language

Switch Language

Wat helpt bij brandend maagzuur?

Wat helpt bij brandend maagzuur

Brandend maagzuur kan erg vervelend zijn. Het kan je uit je slaap houden of je dagelijkse bezigheden verstoren. Op die manier zorgt brandend maagzuur ook voor spanning en stress, waardoor de klachten kunnen verergeren.

Gelukkig zijn er vrij verkrijgbare geneesmiddelen die snel en efficiënt verlichting kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan Rennie®. Rennie® is een maagzuurbinder met een lokale werking; alleen in de maag. Rennie® zet overtollig maagzuur snel en efficiënt om in water en andere mineralen, waardoor jouw klachten afnemen.

Wat is brandend maagzuur?

In je maag zit maagzuur. Maagzuur is nodig om voedsel te verteren en bacteriën te doden. De maagwand is bedekt met een dikke slijmvlieslaag, die de maagwand beschermt tegen de zure maagsappen.

Soms komt het maagzuur op plekken waar het niet hoort te komen; in de slokdarm. De slokdarm heeft geen beschermende slijmvlieslaag. Dus als maagzuur regelmatig of langdurig terugstroomt in de slokdarm, raakt de slokdarmwand geïrriteerd. Dit geeft een vervelend brandend gevoel; brandend maagzuur.

Huismiddeltjes die helpen bij brandend maagzuur

Maar stel dat je even geen Rennie’s bij de hand hebt en maagzuur speelt op, hoe kun je deze klachten dan verlichten? Hier een aantal huismiddelen op een rijtje die bijna iedereen wel in huis heeft en die verlichting kunnen bieden bij brandend maagzuur:

  1. Een lepel rauwe haver(mout) vlokken; het liefst los, zonder water erbij. Havervlokken binden het zuur en zorgen zo voor verlichting.
  2. Speeksel heeft een verlichtende werking; dus neem een kauwgompje om de speekselaanmaak te bevorderen.
  3. Een glas (warme) magere melk; calcium heeft een verlichtende werking. Vet kan juist voor maagzuur problemen zorgen, dus kies daarom magere melk in plaats van (half)volle melk.