Veelgestelde vragen over Rennie®

Hoe werkt Rennie?

Rennie is een maagzuurbinder met een lokale werking. Rennie wordt niet opgenomen in het bloed. Rennie zet maagzuur snel en efficiënt om in water en mineralen.

Is Rennie geschikt voor kinderen?

Rennie is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Rennie wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de 12 jaar.

Bevat Rennie aspartaam?

Nee, Rennie bevat geen aspartaam.

Is Rennie geschikt voor vegetariërs?

Ja, Rennie is geschikt voor vegetariërs.

Is Rennie geschikt voor veganisten?

Ja, Rennie is geschikt voor veganisten.

Kun je Rennie gebruiken tijdens de zwangerschap?

Rennie mag gebruikt worden bij maagzuurklachten tijdens de zwangerschap. Probeer de dagelijkse hoeveelheid wel zo beperkt mogelijk te houden. Lees voor gebruik de bijsluiter. Vraag altijd een huisarts of apotheker om advies wanneer je tijdens de zwangerschap geneesmiddelen wilt gebruiken.

Kun je Rennie gebruiken tijdens het geven van borstvoeding?

Rennie is geschikt voor gebruik tijdens het geven van borstvoeding. Probeer de dagelijkse hoeveelheid wel zo beperkt mogelijk te houden. Lees voor gebruik de bijsluiter. Vraag altijd een huisarts of apotheker om advies wanneer je bij het geven van borstvoeding geneesmiddelen wilt gebruiken.

Waar kan ik Rennie kopen?

Rennie is te koop in de meeste apotheken in België.

Bevat Rennie suiker?

Rennie Mint Zonder Suiker is volledig suikervrij en bevat dus geen suiker.

Is Rennie geschikt voor diabetici?

Ja, Rennie Mint Zonder Suiker bevat geen suiker. We raden aan om bij twijfel te overleggen met je huisarts of apotheker.

Hoeveel tabletten mag ik op een dag innemen?

Het maximum aantal tabletten per dag is 11 kauwtabletten en dit nooit langer dan enkele dagen.

Kan ik 's nachts Rennie innemen?

Ja, Rennie mag 's nachts worden ingenomen.

Lees hier de meest gestelde vragen over maagzuurbinders en de antwoorden

Is Rennie een maagzuurremmer of een maagzuurbinder?

Je hebt er misschien al eens over gehoord: je hebt maagzuurremmers, de zogenaamde H2 blokkers en proptonpompremmers (PPIs), en maagzuurbinders. Rennie is een maagzuurbinder met een lokale werking. Rennie wordt niet opgenomen in het bloed. Rennie zet maagzuur snel en efficiënt om in water en mineralen. Rennie is een vrij verkrijgbaar geneesmiddel.

Wat is een maagzuurbinder?

Een maagzuurbinder is een substantie die het maagzuur neutraliseert.

Wat zijn alginaten?

Alginaten zijn actieve ingrediënten die een beschermend laagje leggen bovenop de maaginhoud, om zo zure oprispingen tegen te gaan.

wat gebeurt er als ik maagzuurbinders een langere tijd gebruik?

Wordt uw klacht na een aantal dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.

Hoe kan mijn huisarts helpen bij mijn brandend maagzuur en zure oprispingen?

Je huisarts zal je levensstijl in kaart brengen en wat je tot nu toe al aan behandelingen hebt gehad. Mogelijk krijg je het advies om de maagzuurbinder te blijven gebruiken of je krijgt, indien nodig, passende medicatie voorgeschreven of een doorverwijzing naar een specialist.

Wat is het verschil tussen brandend maagzuur en zure oprispingen?

Brandend maagzuur treedt op doordat de maag te veel maagzuur aanmaakt. Dit zorgt voor irritaties van het slijmvlies aan de binnenkant van de maag. Het geeft een brandend gevoel in en rond de maag. Zure oprispingen ontstaan als maagzuur vanuit de maag omhoog komt in de gevoelige slokdarm. Dat geeft een brandend gevoel achter het borstbeen en soms zelfs in je keel. Dit noemen we refluxklachten of zure oprispingen. Ook kan je een zure smaak achter in je mond proeven.

Wat is het verschil tussen maagzuur en spijsverteringsstoornissen?

In het gewone spraakgebruik worden de termen "maagzuur" en "spijsverteringsstoornissen" vaak door elkaar gebruikt. Er zijn echter enkele verschillen: Spijsverteringsstoornissen zijn gekoppeld aan "ineffectieve spijsvertering". Deze generieke term verwijst naar een reeks aandoeningen, waaronder maagzuur, maar het verwijst ook naar allerlei soorten pijn en ongemak die zich voordoen in het maaggebied na de maaltijd. Spijsverteringsstoornissen worden vaak veroorzaakt door voedingsmiddelen of dranken die de maagzuurproductie sterk stimuleren zoals bijvoorbeeld sterke specerijen of alcohol.

L.BE.MKT.10.2018.5496